Nieuws


24 september 2019

Week van het Werkgeluk


Deze week is het de #WeekvanhetWerkgeluk en soms kun je ook gelukkig worden van of met #HRTech. Eenvoudige apps maken de frustratie van vroeger naar de achtergrond verdwijnen. Hoe kan #HRTech nu echt helpen met geluk op het werk, een aantal voorbeelden.

Categorie: Samenwerken
Geschreven door: HRTech Redactie

Werkgeluk2Werkgeluk, de normaalste zaak van de wereld

Werkgeluk loont. In de eerste plaats voor jezelf. Want als je gelukkig bent, ben je gezonder, vitaler, vrolijker, socialer en succesvoller. Maar ook voor organisaties. Gelukkige medewerkers zijn meer betrokken, productiever, coöperatiever, creatiever en innovatiever. Ze zijn minder vaak ziek en hebben minder kans op een burn out.

Werkgeluk gaat over betekenisvol werk, goede relaties, ontwikkeling en plezier maken. En over het stoppen van overbodige regels, macht, ingewikkelde processen en procedures, ziekteverzuim, ongemotiveerde collega’s en slechte managers. Zonde om daar onze energie aan te verspillen.

Ben je het hiermee eens? Onderteken dan ook het Manifest

Gelukkig is er technologie

We duiken hier iets dieper in op technologie die gebruikt wordt om mensen gelukkiger op het werk te maken. Er zijn steeds meer HRTech aanbieders die hierop inspelen. We noemen er een paar. Ken je er meer, laat een reactie achter en we bekijken ze.

2DaysMood

Bij 2DaysMood meten ze dagelijks je werkgeluk. Voor deze week hebben ze een aparte pagina met downloads van hun whitepapers zonder registratie beschikbaar gesteld. Als na dat meten blijkt dat er iets moeten gebeuren kun je de whitepaper met 15 drijfveren die werkgeluk beïnvloeden downloaden.

Happy We Work

Een onderdeel van de organisatie Multiply Happines is de app Happy We Work. Het is het praktische resultaat van het boek 'Vitamine P', van de Geluksman, Chiel van der Linden. Zijn eenvoudige tips over ‘hoe je geluk dagelijks doet’ met OneGoodThing vind je terug in de app: eenvoud in dagelijkse positiviteit, méér zien wat goed is en wat mogelijk is.

GelukFactorenPlanHR

Met visuele trainingen in persoonlijke workshops en een learning app werkt dit team aan het vergroten van werkgeluk. Veel organisaties die geluk op de werkvloer willen bevorderen starten met de employee experience, de omstandigheden van de persoon. Onderzoek toont aan dat geluk voor 90% wordt bepaald door onszelf. "Wij merken dat juist kleine persoonlijke gedachte- en gedragsveranderingen een groot en duurzaam effect opleveren."

Protime

Deze leverancier van planning en performance tooling organiseert deze week zelfs een workshop "De impact van Employee engagement & cultuur op de werkvloer", waarin werkgeluk creëren met hun Team Health check techniek wordt toegelicht.

Driessen, testjewerkgeluk.nl

HR dienstverlener Driessen heeft ook een online test gratis open gezet om je eigen werkgeluk te testen, hier werd het een 7.7, dat gaat best.

Een dikke merci hè

Iets wat over de grens in Belgie vaak wordt gezegd neemt partner UQ Talents deze week heel letterlijk, met hun eigen #mercichallenge 

 

 

Deel dit artikel
Dit artikel is 83 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)