Nieuws


10 september 2019

UNLEASH Parijs: Neem deze inzichten van HR-visionairs mee


Volgende maand is Parijs het epicentrum van de HRTech. HR-professionals van over de hele wereld kunnen zich twee dagen lang, 22 en 23 oktober,  vergapen aan oneindig veel technologische HR tools en snufjes bij UNLEASH World. Maar waar moet je naar uitkijken? Welke HR technologie past bij jouw organisatie? Hou vooral deze ideeën van HR-visionairs in gedachten als je volgende maand in Parijs bent.

Categorie: UNLEASH
Geschreven door: HRTech Redactie

54524883_2151080264980080_4929111451953528832_o“HR processen waar je organisatie niet voor wil betalen, moet je automatiseren”

“Alle HR-processen moeten geautomatiseerd worden. Als de organisatie niet bereid is om te betalen voor wat we doen, dan moet je het automatiseren of je moet ermee stoppen”, zegt Bob van Ierland, Group HR director van PostNL. “Zeker het eenvoudige routinewerk. Maar ook de ingewikkelde, minder voorkomende klussen kun je met Artificial Intelligence en bots automatiseren.”

Zijn idee: Zolang HR zich alleen met zaken bezighoudt die geautomatiseerd kunnen worden, voegt HR onvoldoende waarde toe. Lees verder

“Zorg dat alle basisinformatie toegankelijk is voor alle talenten”

“HR gaat erover dat elk talent kan doen wat hij wil doen. HR moet begrijpen hoe mensen binnen de organisatie werken en ze faciliteren bij het uitvoeren van hun werk.” Wat directe interactie van werknemers met de organisatie vaak in de weg staat volgens Dave Sohigian, CTO Workday, is het systeem. “Zorg dat alle basisinformatie toegankelijk is voor iedereen, niet alleen voor de mensen van HR. Alle werkenden kunnen iedere dag onderdeel zijn van het systeem, vandaar de naam ‘Workday’.

“Meer mensen tussen HR en techniek”

“Wie aan de slag wil met nieuwe technologie moet weten voor wie die techniek nu een oplossing is. Zowel op het niveau van teams als voor individuen in het bedrijf. Voor je het weet implementeer je een nieuwe ‘software oplossing’ zonder te weten voor welk business probleem. Kijk dus eerst goed naar de data die je in huis hebt over business problemen om te weten wat je nodig hebt aan technologie.” Alraune Chowdhury, director Global People Systems & Analytics.

IngeborgVanHarten_Instagram

“HR Tech innovatie is trial & error” 

Volgens Ingeborg van Harten, hoofd HR bij Mollie payments , is er niet één tool die voor iedereen werkt. Het hangt helemaal af van de situatie, het bedrijf, team of zelfs de werknemer. “We willen geen lange en gecompliceerde aanbestedingsprocessen en besteden liever ook niet te veel tijd aan het luisteren naar sales pitches. We willen op een laagdrempelige manier een nieuwe tool uitproberen en ontdekken of het bij ons past. We proberen de software eerst uit in een paar teams voor korte duur. Werkt het, dan rollen we het breder uit. Wij kiezen daarom voor de trial & error methode.”

“Innovatie gaat niet alleen over de nieuwste HRTech”

“Ook met gewoon goede service kun je behoorlijk innovatief zijn.” zegt Addie van Rooij VP HR Global People Operations van Hewlett Packard Enterprise. Na een strategische keuze om in principe alle nieuwe processen via één HR Suite te ondersteunen loopt HPE niet achter de snelle HRTech Start-ups en Scale-Ups aan. 

UNLEASH_Paris_2019

“Richt je HR-diensten in voor een flexibele toekomst”

Kijk naar de flexibiliteit van het systeem. "Bedrijven van verschillende grootte, die actief zijn in verschillende branches, doen niet allemaal hetzelfde. Dit betekent dat we bij het ontwerp van onze producten samen met onze klanten goed moeten nadenken over de manier waarop HR-diensten in de toekomst moeten functioneren.” Frans Smolders, Senior Director HCM Solution Management bij SAP SuccessFactors.

“De toekomst van HRTech zit in Total Talent Management”

We praten er al jaren over. Het lijkt zo eenvoudig. Toch komt het nog niet van de grond. Eén systeem waarmee je de hele organisatie rondom vast én flex structureert bestaat nog niet. Dus gebruiken organisaties nu nog combinaties van systemen. Total Talent Acquisition (het werven van vast én flex met een systeem) is inmiddels technisch wél eenvoudiger geworden. Mark van Assema, HR-projectleider en -adviseur voor het groeien naar Total Talent Management over de mogelijkheden.

“Boor voor inspiratie andere dan HR bronnen aan”

Advies van Esther Bongenaar en Vasilis Giagkoulas van het Shell HR Analytics team: “Haal inspiratie voor nieuwe onderzoeken uit vele hoeken.” Aan het begin van deze eeuw besloot Shell dat het nuttig zou zijn om alle HR-gegevens, die tot dan toe grotendeels lokaal werden bijhouden, onder te brengen in een centrale HR-database. Ideeën voor analyse van deze data komen vanuit Shell zelf, met vragen uit de business en vanuit het management, maar ook vanuit peer networks met andere wereldwijde organisaties en tot slot uit academische samenwerking. 

Mee naar Parijs?

WinActieUNLEASHParisMet jouw review, (in 5-10 minuten) over de HRTech die jij in jouw organisatie gebruikt maak je nu kans maken op 1 van de vrijkaarten die we beschikbaar hebben voor UNLEASH in Parijs op 22 en 23 oktober aanstaande.

Deel dit artikel
Dit artikel is 134 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)