Nieuws


22 augustus 2019

Klantreviews HCM suites bij Gartner Peer Insights


Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier waar we bij HRTech Review ook toegevoegde waarde zien zijn reviews. Zelf hebben we er nog niet genoeg verzameld, maar bij bij Gartner Peer Insights zijn al mooie vergelijkingen te maken. Hier deel 1 met HCM leveranciers BambooHR, Zoho en Ramco.

Categorie: Onderzoek
Geschreven door: HRTech Redactie

GartnerPeerInsightsGartner onderzoekt IT

Gartner Research is een IT onderzoeksbureau en bekijkt daarmee allerlei hardware en software oplossingen over de hele wereld. De focus ligt daarbij op de grotere spelers in de markt en die vind je dan ook terug in zogenaamde 'Magic Quadrants', zoals die voor HCM suites waarover we eerder schreven. Een relatief nieuw onderdeel sinds 2017 is een community waar IT professionals reviews kunnen achterlaten die voor publicatie gevalideerd worden, Peer Insights. Het is wel een vooral Amerikaans beeld wat je hier krijgt, en dus vooral van IT, geen HR, professionals, maar als je op zoek bent naar 'Enterprise software' is het zeker goed om je hier te oriënteren.

Verschillende HRTech categorieën

De categorieën volgen in grote lijn de gebieden waarover Gartner ook Kwadranten publiceert. De volgende relevante categorieën voor HRTech zijn er te vinden. Als je hierin zoekt zie je direct welke marktpartijen allemaal zijn opgenomen. Daarnaast draait het met reviews vooral ook om aantallen. partijen met minder dan 10 reviews daarvan zullen de scores nog beperkt waardevol zijn. Hooguit individuele opmerkingen kunnen je tips geven voor gesprekken met partijen.

Bamboo, Zoho en Ramco

Deze niet Nederlandse spelers zijn wel op de Nederlandse markt ook actief en als voorbeeld hieronder in een vergelijking gezet. Wat snel te zien is doordat ze bij iedere score het aantal reviews weergeven is dat de 100% score van Zoho op NPS natuurlijk mooi is, maar slechts van 3 mensen komt. Toch scored Zoho daarnaast ook een 4,6 op functionaliteit met 21 reviews en Ramco met hetzelfde aantal reviews maar een 3,6, een vol punt verschil en dat geeft wel iets aan! Verder zie je dat BambooHR met 197 reviews een veel representatiever beeld moet geven en dan komen zijn met een 4,4 er nog steeds goed uit.

Gartner_Peer_Insights_HCMSuites1

Review details

Met reviews is het zoals eerder gezegd heel belangrijk om de nuance te doorzien. Dat zit in aantallen, maar ook allerlei andere zaken als dat het een moment opname is, de achtergrond (IT) en beeld van de reviewer en details. Individuele reviews lezen is altijd interessant want je ziet gelukkig dat reviewers wel een andere toon aanslaan dan bij de review van een restaurant of hotel.

Er kunnen naast functioneel/technische scores ook op implementatie /proces gebieden gescored worden, zo zie je hier algemene scores, waarbij Zoho door de behoorlijk lage prijs goed scored op dat punt, maar Bamboo verder net zo goed scored en Ramco duidelijk minder.

Gartner_Peer_Insights_HCMSuites2

Deel ook jouw ervaringen

WinActieUNLEASHParisOndanks allerlei nuances zijn dit soort reviews natuurlijk wel interessant om te bekijken. Voor een aantal partijen vind je op onze website ook al wat reviews, toch kunnen we er nog wel wat gebruiken om dit soort vergelijkingen te kunnen maken voor de Nederlandse HRTech markt.

Als extra beloning voor jouw review kun je nu kans maken op 1 van de vrijkaarten die we beschikbaar hebben voor UNLEASH in Parijs op 22 en 23 oktober aanstaande.

 

 

 

 

Deel dit artikel
Dit artikel is 105 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)