Nieuws


5 augustus 2019

Digital Learning: We zijn nog maar aan het begin


In een economie waar alles in de digitale wereld plaatsvindt, is de ontwikkeling van bedrijven, managers en hun werknemers ook steeds meer gestoeld op digitale mogelijkheden. Toch zijn de mogelijkheden van digital learning nog verre van verkend. Sterker nog, hoewel veel bedrijven er mee bezig zijn, hebben de meeste bedrijven amper een idee wat ze hiermee nou eigenlijk aan het doen zijn.

Categorie: Opleidingen
Geschreven door: HRTech Redactie

Fosway, een onderzoeksbedrijf op het gebied van HR Tech, heeft recentelijk in samenwerking met Talentsoft, een rapport uitgebracht waarbij de actuele situatie van digital learning in het bedrijfsleven tegen het licht wordt gehouden. Het rapport levert enkele interessante cijfers en inzichten, die als overkoepelende conclusie hebben dat er nog heel veel winst te behalen valt voor bedrijven op het gebied van digital learning.

Fosway_TS_DigitalLearning2Zo valt uit het rapport van Fosway op te maken dat waar 71% van de bedrijven die bezig zijn met een transformatie naar volledige ondersteuning van digital learning, slechts 5% van die bedrijven die transformatie ook daadwerkelijk heeft voltooid.

Het grote obstakel, zo valt te lezen in het rapport, is de mindset van bedrijven. Iedereen ziet en benadert digital learning op een andere manier. Digital learning is veel meer dan bijvoorbeeld e-learning. Wie optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden van digitale leeromgevingen moet elk stadium van digital learning bekijken en implementeren. Daarbij bijvoorbeeld kijkend naar de hedendaagse mogelijkheden op technologisch gebied – denk aan kunstmatige intelligentie.

Wat kan jij als HR doen?

Fosway_TS_DigitalLearningVoor HR-managers die kijken naar de optimalisatie van digital learning in de eigen werkomgeving is het dus back to the basics. Dat betekent dat we onszelf niet moeten vragen wat we implementeren maar eerder hoe we dat implementeren. In het dagelijks leven wordt ieder mens tegenwoordig op allerlei platformen en apparaten op een geavanceerde manier bediend. Wie vervolgens op werk een trage, slecht ontworpen of moeilijk functionerende software tegenkomt, haakt af. Kijk daarom als HR-manager naar welke digitale platformen al worden gebruikt op werk, en naar waar je het best afstand van kan nemen. Kijk naar de pijnpunten, maak een visie hoe je wil groeien en hou daaraan vast. Geen transformatie vindt plaats binnen een dag. Vraag jezelf daarbij af waarom je voor deze transformatie kiest. Waarom wil je digital learning toepassen? Wat verwachten jij, andere managers en het personeel eruit te halen?

Wat voor tech mogelijkheden heb je?

Er zijn diverse bedrijven die digital learning software aanbieden, en Talentsoft is de Europese leider. Software moet niet alleen ondersteunen en aanbieden, het moet ook activeren en aanmoedigen tot interactie. Bijvoorbeeld het platform van Talentsoft biedt software die aantoonbaar zorgt voor een verbetering van de werkervaring van het personeel van een bedrijf, met name omdat competentiemanagement, carrièremanagement en trainingsmanagement wordt gecombineerd.

Juist die combinatie biedt een uitgangspunt die dergelijke software moet bieden, wil je als HR-manager resultaat zien. Een volledige en afgeronde digitale transformatie betekent dat alle afdelingen van een bedrijf kunnen beschikken over goed functionerende en specifieke instrumenten om zich optimaal te ontwikkelen. Digital learning is ook een vorm van ‘Performance Support’, waar je met heel simpele tools al veel kunt bereiken. Die instrumenten zijn er al. Nu de bedrijven zelf nog.

Deel dit artikel
Dit artikel is 120 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)