Nieuws


30 juli 2019

Qhuba en Likewisely samen in recruitment


Onze partner Qhuba is een samenwerking aangegaan met recruitment start-up Likewise.ly. Deze app wordt door een kandidaat gebruikt om vacatures te zoeken, maar voor daadwerkelijk te solliciteren is er eerst een cultuurtest om te kijken of je wel bij de organisatie gaat passen. De sollicitatie via de app gebeurt vervolgens met een video.

Categorie: Recruitment flex, Recruitment vast
Geschreven door: HRTech Redactie

Qhuba_400x400Zowel voor het zoeken naar eigen consultants als voor haar klanten is Qhuba haar eigen recruitment praktijk onder leiding van Jessica van Beek, aan het vernieuwen. Via een Talent Instroom Programma (TIP) is naast het zoeken ook het onboarden en ontwikkelen van nieuwe medewerkers een proces dat organisatie zelf kunnen uitvoeren. Hiermee voorkomen kleinere organisaties dat je een eigen recruitment team moet opbouwen of dat je dit moet uitbesteden. Managers kunnen zelf aan het stuur blijven staan.

likewisely-tealEen eerste stap in TIP is het vinden van nieuwe mensen. Met Likewise.ly is Qhuba een samenwerking aangegaan vanwege de eenvoud die wordt geboden aan zowel de werkgever als de kandidaat. Via het werkgeversportal kan een manager een vacature aanbieden en de kandidaat kan swipen van vacature naar vacature. Op verschillende harde en zachte criteria wordt vervolgens een match gemaakt waarna de kandidaat kan besluiten te solliciteren of niet, via een video boodschap.

Lees het hele artikel en interview met Jessica van Beek op Consultancy.nl

Deel dit artikel
Dit artikel is 194 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)