Nieuws


13 juni 2019

Tools spotten tijdens de Recruitment+Talent Tech Demo_Day


“De Recruitment+Talent Tech Demo_Day in Utrecht is twee keer zo groot als vorig jaar” vertelt mede-organisator Mark van Assema. HR professionals ontdekken tijdens deze dag welke tools hun leven gemakkelijker kunnen maken. Tools die inzicht geven in je personeelsbehoefte over 5 of 10 jaar. Tools die een seintje geven als talent dreigt weg te lopen.

Categorie: Demo_Day
Geschreven door: HRTech Redactie

En tools waarmee handmatig invoeren met Excel voor altijd overbodig is. Volgens Van Assema zitten we eindelijk in de volwassen fase van HR technologie. “Het werkt niet meer tegen maar voor ons.”

Shoppen

“Omdat je in een dag al die pitches kunt bezoeken, ontdek je snel of er iets voor je tussen zit. Normaal gesproken heb je een afspraak met één leverancier en ben je zo twee uur verder”, vertelt een recruiter. Dat is ook precies de opzet van de HRTech Arena: een ‘snoepwinkel’ waar je kunt proeven van de vele mogelijkheden. Tijdens het event werd de tweede editie gepresenteerd.

Een snoepwinkel, dat betekent ook vaak: veel keuzes. Van Assema: “Wie moeite heeft om te bepalen waar te beginnen kan tools ‘spotten’ tijdens de tech safari. Je geeft aan wat je interesses zijn en dan word je in een groepje langs voor jou relevante demo’s geleid.” En wie in tien minuten bijgepraat wil worden over ontwikkelingen of juist specifiek meer wil weten over een bepaalde applicatie kan terecht in de Speakers Corner.

Partner kiezen

Wat zoeken HR professionals in een tool? Bruikbaarheid staat voorop; gaat het iets toevoegen aan de organisatie? Gebruiksgemak is ook niet onbelangrijk. Een tool die intuïtief werkt is helemaal fijn, dan hoeft er immers niets uitgelegd te worden.

Ook niet onbelangrijk: de match met de aanbieder. “Je kiest een partner waar je mee in zee gaat. Die moet bij je passen. Hoe presenteert die partner zich? Kijken ze op dezelfde manier? Denken ze mee? Is er 24 uur support? Het is net eigenlijk net als speeddaten, je ontdekt snel of het wat kan worden”, vertelt een bezoeker. Tools die hij kan gebruiken ziet hij zeker. “Sommige tools zijn een extraatje, die heb je binnen een kwartier getest. Er zijn ook tools die veel impact hebben en waarvoor medewerkers hun gedrag moeten aanpassen. Dan moet je grondig onderzoek doen, voordat je die gaat implementeren.”

Demo_Day-2019_contentmetcontent_110Mensenwerk

Ideeën ontstaan vaak uit frustratie. Ergin Borova oprichter van Peddy: “Ik heb 20 jaar als leidinggevende gewerkt en kreeg een steeds grotere hekel aan functioneringsgesprekken. Het werd echt een moetje. Al die formulieren, vinkjes op juiste plekken. Ik ontdekte ook dat het mensen eigenlijk niet verder hielp. Terwijl ze al die maanden daarvoor wellicht allemaal goede dingen hadden gedaan waren de laatste 3 weken voor het gesprek bepalend. Ik had er slecht tot weinig zicht op, maar moest wel dat formuliertje invullen.”

Dit moet makkelijker en plezieriger kunnen, vond Borova. Hij besloot te stoppen en Peddy te lanceren. Feedback, of eigenlijk feed forward (want achteraf kun je niets meer veranderen) moest een continue proces worden. Geen hiërarchie. Maar de medewerker in de gelegenheid stellen om iedere dag te werken aan persoonlijk ontwikkeling.

Spelenderwijs

Ideeën ontstaan vaak als iemand iets zoekt wat er nog niet blijkt te zijn. Zoals MyAmbassador van de Poolmanager app. Poolmanager wordt veel gebruikt door organisaties in de zorg en hospitality - organisaties met veel wisselende diensten. “Mooi die app”, zei een klant, “maar wat als we nou behoefte hebben aan personeel? Kunnen jullie daar niet iets voor verzinnen?” Zo ontstond MyAmbassador: een laagdrempelige manier om referrals aan te dragen vanuit het idee: eigen werknemers zijn de beste ambassadeurs. Dat werkt zo: Stel, je staat in de kroeg en iemand vraagt wat je doet. Je vertelt dat je bij Heineken werkt. Dat lijkt je gesprekspartner ook leuk. Je zet ‘m gelijk in de app en voor iedere stap die de referral verder zet (solliciteren, op gesprek komen, hij krijgt de baan) krijg je punten die je kunt verzilveren. De organisatie kiest zelf waarvoor. Van een kratje boodschappen tot een ochtendje uitslapen - voor de bedrijven met personeelstekort.

All-in-one

Tot slot: waarom al die HR-processen in verschillende applicaties? Zijn er ook tools die processen combineren? Jazeker, die zijn er ook. Daywize is zo’n alles-in-een-tool voor zowel talent management, als onboarding en admin. En met People Inc. HR Software hoef je nooit meer urenregistratie, personeel- en loonadministratie handmatig in Excel te verwerken. Zo kan HR zich bezighouden met de grotere lijnen, zoals strategische vraagstukken.

Demo_Day-2019_contentmetcontent_27

Deel dit artikel
Dit artikel is 115 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)