Nieuws


27 mei 2019

Samenwerken doe je in een team, dus benut ieders kwaliteiten


BreinStijl geeft de handvatten voor optimale samenwerking binnen je bedrijf. Een online tool die het maximale uit mensen haalt en zorgt voor optimale resultaten bij een project. BreinStijl, het perfecte instrument voor samenwerking, is de nieuwste partner van HRTech Review.

Categorie: Prestatiemanagement, Assessments, Samenwerken, Demo_Day
Geschreven door: HRTech Redactie

Start-Up competitie Demo_Day 2019

In maart en april vond de Start-Up competitie voor de Recruitment + Talent Tech Demo_Day 2019 op 6 juni in Utrecht plaats. In de categorie Talent Tech streden 6 partijen om een van de drie gratis start-up spots tijdens die dag en de mogelijkheid om zichzelf die dag twee keer te presenteren.

In dit artikel met video zie je BreinStijl at Work, die uiteindelijk geen Startup-Up spot wonnen, maar wel een handige point solution bieden.

Samenwerken in teams

Van een project uitvoeren tot een volledige bedrijfsfilosofie uitdragen: wie succesvol wil zijn als bedrijf moet ervoor zorgen dat alle werknemers zich goed voelen. Dat ze weten wat ze moeten doen (en wat niet), dat ze vertrouwen voelen en niet bang zijn om vragen te stellen, dat ze vrijheid en verantwoordelijkheid voelen en zichzelf en anderen corrigeren. De sleutel naar ieder succes is de samenwerking binnen het team. Het optimaliseren van die samenwerking, dat is waar BreinStijl komt kijken.

Wat Is BreinStijl?

Een goed functionerend team is als een raceauto: als alle onderdelen goed werken, is de kracht optimaal. Maar de olie en de benzine in die raceauto, dat zijn de omstandigheden die ervoor zorgen dat iedereen zo productief mogelijk kan zijn. Breinstijl moet je vergelijken met de olie in de motor: het is een online tool die zorgt voor optimale organisatie en communicatie, en dus optimale prestatie.

Mensen die werken met BreinStijl krijgen online inzicht in zichzelf, hoe collega’s en werknemers denken en werken, en krijgen daardoor meer zicht op de zwakke en sterke kanten van een team. Hierdoor kunnen de juiste mensen voor de juiste projecten gevonden worden, of  een betere rol- en taakverdeling in een bestaand project. Omdat een team zo steeds beter gaat werken, voorkom je stress en vertragingen binnen een project! Nog mooier is dat je tijdens en na elk project tips en oefeningen ontvangt om de samenwerking naar een nóg hoger niveau te tillen.

Wetenschappelijke basis

Het mes snijdt aan twee kanten voor wie werkt met BreinStijl. Want ook je omgeving profiteert: collega’s kunnen zich  focussen op waar ze goed in zijn – wat positieve energie geeft. Ze kunnen er ook voor kiezen om hun minder sterke voorkeuren juist verder te ontwikkelen. Ze groeien tijdens een project door de tips die ze krijgen. De tool is overigens academisch gefundeerd: BreinStijl maakt gebruik van een methodiek die aansluit bij de actuele neurowetenschap. 

Hoe Werkt Breinstijl Precies?

Breinstijl is dus een nieuwe manier van samenwerken. Een nieuwe stijl van werken die mensen laat excelleren, binnen een team, binnen een organisatie of bedrijf. Die nieuwe stijl kan je introduceren op verschillende manieren, met de Team Snapshot of het TeamKwaliteiten spel. Die praktische online tools kun je samen of apart gebruiken, bij elk project, bij elke startup, bij een vergadering, kortom, bij elke korte of langerdurende samenwerking.

De Team Snapshot

De Team Snapshot is een rapport van een (project)team, een online overzicht met daarop de kenmerken, de rollen en de stand van zaken binnen dat team. Alles op 1 A4’tje, met tips en adviezen om alles uit dat team te halen en de voorspelde risico’s te beheersen.

Het TeamKwaliteiten spel

Het TeamKwaliteiten spel is een manier om  in je project niet alleen te praten over de taken en werkinhoud, maar ook te kijken naar de mensen en de voorspelbare interacties die gaan optreden. Ontdek welke persoonlijke kwaliteiten je in je team hebt, en welke kwaliteiten ontbreken. Bekijk wat dit betekent voor een project, en onderneem actie op basis van de tips. Zo leg je de basis voor een optimale samenwerking, en kom je later ook beter door de storming-fase van je team.

 

Tot 1 juni voor € 65,- naar Demo_Day

Wil je graag bovenstaande Talent Tech partijen eens bekijken en zien hoe je jouw HR processen kunt moderniseren? Kom dan naar Demo_Day 2019 in Utrecht op 6 juni. Je kunt je hier aanmelden voor een ochtend of middag ronde voor €65,- of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode voor €35 toegang.

Deel dit artikel
Dit artikel is 66 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)