Nieuws


14 mei 2019

Linda de Jong spreekt op Demo_Day over een HR strategie gebaseerd op data


HRTech Expert en eigenaar van Talent in Perspectief (TiP) spreekt op 6 juni op Demo_Day in Utrecht. Ze legt uit hoe je met de groeiende berg aan data uit alle HR processen en systemen de focus kan vinden om de HR strategie te sturen.

Categorie: HR Analytics, Demo_Day
Geschreven door: HRTech Redactie

LindaDeJong_rondOp 6 juni 2019 kun je je laten bijpraten door meer dan 50 leveranciers en 6 start-ups op het gebied van technologie voor recruitment en talent management. Op demo spots krijg je één-op-één demo’s, in drie demo corners rooms kun je kleinschalige demosessies volgen en in de speaker’s corner geven experts korte tech talks. Een van die talks wordt verzorgd door Linda de Jong van TiP.

Wat kunnen de deelnemers leren van jouw Tech Talk?

“Ik zie heel veel HR organisaties worstelen met alle data die ze ondertussen wel uit hun systemen halen, maar waar ze niet zo goed van weten wat ermee te doen. Wanneer je die data koppelt aan je HR strategie kun je met een duidelijke focus aan de slag.” zegt De Jong. “Om een duurzame en goed onderbouwde HR strategie te kunnen bouwen, heb je allereerst de feiten nodig over de stand van je organisatie vandaag, van het verleden en wat je kan verwachten voor de toekomst. Hoe verwacht je dat je organisatie eruit ziet als je geen HR plannen zou uitvoeren of wat verwacht je aan impact van bepaalde HR interventies?”.

Welke rol speelt technologie voor dit soort strategische plannen?

“Binnen HR is het nog niet altijd gebruikelijk om hierbij data in te zetten om voorspellingen te kunnen doen. Met technieken van tegenwoordig is er steeds meer mogelijk om schijnbaar op zich staande gegevens om te zetten in informatie die iets zeggen over de toekomst. Binnen Marketing wordt al heel lang gebruik gemaakt van predictive analytics om het (koop-)gedrag van mensen te voorspellen en op basis daarvan worden strategieën uitgedacht hoe de verkoop te kunnen maximaliseren. Deze manier van werken zou ook binnen HR veel meer gebruikt kunnen worden, om bijvoorbeeld meer toegang te krijgen tot talentvolle kandidaten voor jouw organisatie.”

Wat kunnen de bezoekers meenemen uit jouw verhaal?

“Je kunt over performance, ziekteverzuim, engagement, uitstroom, eigenlijk alle HR processen wel voorspellingen gaan doen. Het lastige is, is dat er met data zo'n enorme wereld opengaat, dat het belangrijk is om te focussen. Ik zal in mijn verhaal met de deelnemers in gesprek gaan over wat je als HR of Recruiter zelf in gang kan zetten om meer data gedreven te werken. Data gedreven werken is een kwestie van veel vragen stellen (wat moet er veranderen, waarom, want wat wil je bereiken) en vervolgens "gewoon gaan doen".

600x100-DD19-tot1-juni-65-euro 

Tot 1 juni voor € 65,- naar Demo_Day

Wil je graag bovenstaande Talent Tech partijen eens bekijken en zien hoe je jouw HR processen kunt moderniseren? Kom dan naar Demo_Day 2019 in Utrecht op 6 juni. Je kunt je hier aanmelden voor een ochtend of middag ronde voor €65,- of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode voor €35 toegang.

Deel dit artikel
Dit artikel is 76 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)