Nieuws


24 mei 2019

Deense Sociuu voor 'employee advocacy' start in Nederland


Social media vormen een belangrijke kans om medewerkers meer te betrekken bij de organisatie. Vooral in recruitment zie je dat hier al veel gebruik van wordt gemaakt bij het zoeken naar nieuwe collega's via de social kanalen van de huidige medewerkers. Met Sociuu kun je social media inzetten om pro-actief medewerkers bij de organisatie ontwikkelingen te betrekken.

Categorie: Samenwerken
Geschreven door: HRTech Redactie

De positieve kant van social media

Natuurlijk is er veel aan te merken op de inzet van social media vanuit de privé sfeer en dat heeft ook impact op de zakelijke kant. Toch zijn er ook positieve signalen in de zakelijk sfeer zoals het artikel dat we eerder schreven over de inzet van Instagram door een organisatie met vooral techneuten. Met Sociuu zou je dat effect kunnen vergroten doordat het nog simpeler kan worden om content te delen.

Meer over Sociuu

De groei van Sociuu is te verklaren, doordat Sociuu een belangrijke uitdaging van HR-teams helpt oplossen: het aantrekken en behouden van talent. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel makkelijker wordt om nieuw talent aan te trekken, wanneer een bedrijf de eigen medewerkers als ambassadeurs inzet op social media. Andersom leidt een grotere betrokkenheid van medewerkers ook weer tot een hogere medewerkerstevredenheid en een lager verloop.

En dat is precies waar Sociuu in helpt: via het platform wordt het voor HR-teams enorm eenvoudig om belangrijke bedrijfscontent - zoals vacatures, events en blogs - richting de mailbox van medewerkers te sturen. Medewerkers kunnen dit vervolgens met één klik delen in hun eigen netwerk. Bovendien wordt inzichtelijk welke medewerkers het meest betrokken zijn of het grootste bereik hebben. Dit geeft HR-teams de kans om nog meer te sturen op employee branding en advocacy, bijvoorbeeld middels incentives en competities.

Aan de leiding van het Amsterdamse kantoor staan Tijs Hemmes en Ingmar Vleugels. Zij worden verantwoordelijk voor de groei in de Benelux en het ondersteunen van klanten in employee advocacy trajecten.

Kick Off event 11 juni in Amsterdam

Sociuu organiseert een officiële Kick-off en Inspiratie Sessie op dinsdag 11 juni van 09:00 tot 12:00 in Spaces op de Zuidas in Amsterdam. Zowel klanten als professionals die meer willen leren over employee advocacy zijn welkom. Experts op het gebied van employee advocacy vertellen over de laatste trends en best practices, met Sociuu’s CEO Michael Soerensen als keynote speaker. Geïnteresseerd in het event? Meld je dan hier.

Deel dit artikel
Dit artikel is 77 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)