Nieuws


18 april 2019

UNLEASH London: The business case for workplace Mental Health


Goede mentale gezondheid zou hoog op de bedrijfsagenda van ieder bedrijf moeten staan. David Roomes van Rolls Royce was een van de sprekers die ons meenam in zijn aanpak.

Categorie: UNLEASH
Geschreven door: Username: yvettem doesn't exist or feufield is not set

UNLEASH_Tim_Leberecht

Mental Health van de CEO

Onderzoeken laten zien dat aandacht besteden aan de mentale gezondheid van je medewerkers de bedrijfsresultaten doen stijgen. Het bedrijf is daardoor ook beter bestand tegen een crisis. Wat ook naar voren komt uit datzelfde onderzoek is dat als de CEO niet goed voor zichzelf zorgt dit direct invloed op de beurswaarde van het bedrijf kan hebben.

Het belangrijkste is dat het personeel last heeft van een CEO die niet goed voor zichzelf zorgt en dat dit de mentale gezondheid van de medewerkers aantast. En dan ben je weer terug bij het begin: goed voor de medewerkers zorgen levert direct resultaat op.

Werken is goed voor je

Wat wij graag willen vergeten is dat het hoofd de rest van het lichaam nodig heeft. Een gezonde medewerker is niet alleen lichamelijk gezond maar zit emotioneel ook goed in zijn vel, voelt zich gewaardeerd en intellectueel uitgedaagd. Alles moet in balans zijn.

Werk is goed voor je, is dat zo? Ja, gezond werk is goed voor je. Het is dus zaak om een werkomgeving te creëren waar we op ons best zijn:

  • Een gezonde werkomgeving,
  • een gezond lijf,
  • en een gezonde geest.

Bij Rolls Royce hebben ze binnen het bedrijf vier niveaus bepaald om aan te voldoen qua medewerkersgezondheid. Het eerste niveau is de basis en dit is verplicht gesteld. Om te zorgen dat het geen corporate programma is, ligt het budget decentraal. Een reden tot succes is dat er steeds over gepraat wordt. Het advies is erover te blijven publiceren, zodat het een onderdeel van de corporate identiteit wordt.

UNLEASH_Maersk

Een ander model wat wordt gepresenteerd is onderstaande van Maersk. Ook hier zie je een corporate basis met decentrale plannen. Digitale instrumenten ondersteunen de organisatie.

Intimiteit verbeterd mentale weerbaarheid

Als laatse wil ik de presentatie van Tim Leberecht noemen, The Business Romantic Society. Wat hij vertelt is eerlijk te zijn over de goede en minder goede dingen van de organisatie en intimiteit creëren is wat mensen echt nodig hebben. We kijken wel tachtig keer per dag op onze telefoons maar we zijn meer alleen dan ooit. Er is behoefte aan intimiteit in onze samenleving. Wat kun je doen:

  • Doe dingen anders, door bijvoorbeeld aparte vergaderzalen;
  • Zorg voor intimiteit. En hiërarchie doet geen goed aan intimiteit.
  • Successen vieren met elkaar, maar ook kunnen lijden met elkaar. We moeten leren om zaken op te starten, af te ronden en afscheid te nemen.

Organisaties moet je bouwen als een tuin, met letterlijk veel groen, door de techniek van de “Smart society” te gebruiken om meer een “Romantic society” te worden.

UNLEASH_Tim

Deel dit artikel
Dit artikel is 43 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)