Nieuws


11 februari 2019

De jaarlijkse Raet HR Benchmark


Ieder jaar voert HRTech aanbieder Raet, sinds kort officieel 'Visma-raet', een HR Benchmark uit. Dit jaar zijn de resultaten in mooie info graphics te downloaden in 4 categorieën en een samenvatting. Een aantal highlights vind je hier, zoals de mismatch over wie People Analytics moet initiëren.

Categorie: Onderzoek
Geschreven door: HRTech Redactie

Visma_Raet_Benchmark2019Een van de 4 hoofdcategorieën uit het onderzoek is People Analytics. Opvallend hierin is onder andere dat bestuurders vinden dat zij, het management, initiatief moeten nemen (42%) en dat HR professionals vinden dat zij juist nog eerder (47%) het initiatief hiervoor moeten nemen. 

De tweede special categorie is Vitaliteit. Hierin blijken meer dan de helft van de organisaties daar al actief mee bezig te zijn en dat is ook nodig, want 68% van de medewerkers vind dat HR (mede)verantwoordelijk is voor de werk-privé balans.

Voor de special over de Rol van HR blijkt helaas dat 41% van HR zich nog steeds bezig houdt met administratieve processen. Geen van de 4 grootste activiteiten waar HR zich mee bezig zegt te houden is strategisch van aard. En dat terwijl bestuurders juist 3 van 4 meest gewenste activiteiten voor HR op het strategisch vlak zien, met uitzondering van werving en selectie.

De laatste special gaat over de Flexibele arbeid in de organisatie. Hierin wordt onder andere gekeken naar het percentage flexwerkers dat over 2 jaar nog bij dezelfde opdrachtgever verwacht te werken. In de benchmark kun je ook specifiek per branche naar de cijfers kijken. Zo kun je zien dat in de financiële sector slechts 13% dat verwacht en in de transport en logistiek ruim 3 keer zoveel, wel 44%, verwacht dan nog op dezelfde plek te zitten.

Voor een HRTech speler heeft Raet uiteindelijk verrassend weinig technische onderwerpen in de benchmark zitten. Binnenkort komt ons eigen onderzoek over de stand van performance management uit, met flink wat aandacht voor de HRTech oplossingen in dit domein.

Deel dit artikel
Dit artikel is 100 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)