Nieuws


9 oktober 2018

Cornerstone leider in het Talent Management Suites Magic Quadrant


Er is weer een nieuwe versie van de "Talent Management Suites" Magic Quadrant van Garner onderzoeksbureau uit de VS. Er staan slechts 9 spelers in de grid en Software Partner van HRTech Review Cornerstone staat in leidende positie.

Categorie: Onderzoek, Recruitment flex, On/-offboarding, Opleidingen, Strategische personeelsplanning, Prestatiemanagement, Assessments, Dagplanning & tijdregistratie
Geschreven door: HRTech Redactie

Onder Talent Management (TM) valt bij Gartner het gehele proces van plannen om te sourcen, aannemen om te onboarden, presteren om te belonen en beoordelen om te ontwikkelen. Daarmee omvat het bijna alle andere gebieden van HRTech naast de gebieden die gedekt worden vanuit het Cloud HCM suites kwadrant. Er is geen apart kwadrant meer voor ATS of VMS partijen.

Lange termijn voorspelling voor deze markt

Gartner voorspelt dat in 2020 30% van de wereldwijde midmarket (1.000+ medewerkers) en enterprise organisaties een HCM suite en TM suite in gebruik hebben. Dat geeft bij 70% dus ruimte voor point solutions op een van deze onderdelen. Daarnaast zien ze ook dat voor 20% tot 30% van de wensen van die grote organisaties nog steeds point solutions nodig zullen zijn omdat die niet binnen een van de twee suites worden afgedekt.

Beperkt aantal spelers

Het is opvallend dat er wereldwijd maar 9 spelers dit kwadrant hebben gehaald. Een aantal van de HCM suite spelers, zoals Workday en Kronos, heeft ook modules die onder TM vallen, maar kennelijk niet genoeg om hierin opgenomen te worden. Daarnaast is Oracle uit deze grid gevallen, omdat ze volgens Gartner niet in staat zijn om de TM modules apart van hun HCM oplossing te verkopen. Wel is een partij toegevoegd, Page Up uit Australië, maar omdat die nog beperkt in Nederland actief zijn staan die niet op onze site.

Gartner_MQ_TMSuites_Sep2018

Wel op onze site uit deze figuur is partner Cornerstone, daarnaast ook Talentsoft en SAP Succesfactors. De andere partijen Cegid, Saba, Haufe en Skillsoft/Sumtotal zijn beperkt in Nederland actief. 

Er is nog wel een flinke lijst met partijen die een 'runner-up' status krijgen, waaronder Lumesse, Meta4, ADP, Ceridian, PeopleFluent, Workday en Ultimate Software. Zij leveren wel TM suites, maar voldoen niet aan alle criteria om te worden opgenomen, zoals meer dan 50 nieuwe klanten in het afgelopen jaar of meer dan 150 klanten met 1.000+ werknemers. 

Inhoudelijke kwalificaties van de partijen?

Voor ieder van de 9 partijen staan in het rapport drie sterke punten genoemd en drie punten om mee op te letten. De assen in het kwadrant staan voor de compleetheid van de toekomstvisie van de organisatie en de mogelijkheden dat wat ze beloven ook waar te maken. 

Als je zelf bij een grotere organisatie, 1000+ medewerkers, werkt en op zoek bent naar wat de markt te bieden heeft dan is het zeker de moeite waard om het rapport te lezen. De sterke en waarschuwingspunten geven je ook overwegingen mee om bij andere partijen die niet in de grid staan vragen over te stellen, zoals over de mate waarin de employee experience kan worden aangepast, over de 'mobiele' toepasbaarheid, over de hoeveelheid 'administratie taken' en de klantenservice. 

Het gehele onderzoek is onder andere via de site Cornerstone op te vragen.

Deel dit artikel
Dit artikel is 124 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)