Nieuws


14 september 2018

Hoe activeer je de interne mobiliteit?


In een artikel op Werf& gaat Jerry Ruitenberg van Blue Carpet in op manieren om talent management te koppelen aan interne mobiliteit en daarmee aan recruitment. Hier een samenvatting vanuit HRTech oogpunt.

Geschreven door: HRTech Redactie

TalentMarketPlace bannerIn de wereld van Recruitment Flex kennen we in Nederland veel 'inhuurmarktplaatsen'. Ruitenberg noemt hun versie 'talentmarktplaatsen' waar het interne talent op zoek kan naar een nieuwe rol. Een term die nieuw is het domein van Talent Management en daarom noemt Ruitenberg dit 'Talent Management 3.0'.

De persoon zelf zit aan het stuur

De kern van deze oplossing ligt bij het talent profiel. In feite is dit een soort intern cv dat je regelmatig update met de nieuwe vaardigheden/skills die je hebt geleerd. Ook interne projecten en vacatures krijgen vaardigheden mee die je nodig hebt of die je juist kunt ontwikkelen in de nieuwe rol. Zo kun je vraag en aanbod via vaardigheden bij elkaar brengen.

Relevante content

Daarnaast biedt Blue Carpet ook een Social module waar inhoud via groepen verspreid kan worden, als alternatief op een traditionele intranet functionaliteit. Als inhoud de koning is dan kun je niet zonder AI als de koningin. Door middel van Artificial Intelligence en Machine Learning wordt de content die je op je tijdlijn krijgt voor jou relevant gemaakt, net als we gewend zijn bij de publieke social media als Facebook en LinkedIn.

Talent Management 3.0

Juist het combineren van content aan talent management en vooral aan interne mobiliteit geeft je de mogelijkheid om meer zichtbaarheid te geven aan interne kansen voor mensen om iets anders te gaan doen of op zijn minst te leren. En blijven leren is voor steeds meer mensen een absolute noodzaak in het werk.

Het hele artikel lees je hier.

Deel dit artikel
Dit artikel is 74 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)