Nieuws


12 september 2018

Agile werken bij HR met Trello


Onder de noemer '#HRTech' wordt binnenkort ook het domein 'Samenwerken' toegevoegd. In het Engels worden dit Collaboration Tools genoemd en het is een vrij breed begrip. In dit artikel gaan we vast in op de eerste tool in dit domein dat zeer geschikt is om Agile HR met tooling te ondersteunen.

Geschreven door: HRTech Redactie

Binnen HRTech zie je dat self service steeds verder wordt doorgevoerd. Het begon ooit met zelf je verlof aanvragen en is ondertussen wijd verspreid over alle HRTech domeinen. Als al die HRTech self service wordt, wat is dan nog de rol van HR hierbij? Meer en meer wordt dan een facilitator en monitoring rol. HR die de mensen faciliteert met tools en processen waarmee ze zelf beter kunnen presteren, ontwikkelen EN samenwerken.

Samenwerken met tooling ondersteund

Dat mensen sociale wezens zijn en, de meeste althans, graag samenwerken wisten we al. In de basis heb je daar geen communicatie tools bij nodig natuurlijk. Tenminste, als je bij elkaar op 1 plek bent. Daarom was het vroeger nodig om fabrieken en kantoren te hebben. Toen kwamen er communicatietools, eerst een postduif, toen de telex, fax, telefoon, mobieltjes, beeldtelefoons en toen kwam het internet. Op internet kreeg je software die communicatie mogelijk maakt en daarom kunnen mensen nu steeds beter samenwerken ook als ze niet op 1 plek zitten. Zeker één van de HRTech aanbieders, HR2Day, is een virtuele organisatie met ruim 30 mensen. Iedereen werkt vanuit huis en komt in basis 1 keer per maand bij elkaar.

Agile-Trello

Mijn favoriete tool om al dat virtuele werken mogelijk te maken is Trello. Dit is een online tool, in basis gratis, waar je online acties in borden organiseert. Als  je dit in je HR project combineert met Agile werken krijgt samenwerken intern en met leveranciers een hele andere dimensie. Vergeet PrinceII, welkom Agile-Trello. Ik gebruik het zelf ondertussen ruim 2 jaar in mijn projecten en krijg vooral positieve reacties op juist die samenwerking die er ontstaat tussen 'IT leverancier' en HR.

Als je meer wilt leren over Agile #HRTech implementeren met gebruik van Trello kom dan naar onze Masterclass HRTech op 8 en 9 oktober.

Masterclass_banner_breed

Trello kan meer voor HR

Naast Agile implementeren kun je met Trello nog veel meer als HR. Zeker voor kleine, virtuele, organisaties is het een uitkomst. Je kunt namelijk ook vrij eenvoudig hele processen hierin ondersteunen in plaats van daarvoor aparte #HRtech oplossingen te gebruiken. Uiteraard is het een standaard tool zonder specifieke HR functionaliteit en zul je wel snel tegen grenzen aanlopen op specifiek HR wensen. Zelf zeggen ze;

"Human resources teams are charged with keeping all the ducks in a row while ensuring everyone is productive and happy as a clam. Facilitating company culture can sound like a tall order, because getting everyone on the same page isn’t always easy. So how exactly does human resources foster productive processes on their team and throughout an organization?"

Trello_forHR

Een voorbeeld voor een HR proces is onboarding. Je kunt een template maken voor alle stappen die in onboarding moeten worden doorlopen en die template kopieer je gewoon voor iedere nieuwe medewerker die er dan mee aan de slag kan. Je zou het ook kunnen gebruiken als lichte vorm van een ATS, met een bord voor iedere status van de pijplijn en kandidaten zo van bord naar bord schuiven. Lees er hier meer over

Deel dit artikel
Dit artikel is 51 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)