Nieuws


31 augustus 2018

Gartner's nieuwe HCM quadrant


Onderzoeksbureau Gartner heeft de HCM Magic Quadrant vernieuwd. In dit rapport vind je de volgens Gartner belangrijkste spelers op de HCM markt voor 1000+ organisaties. Dat zijn dan 'bijna alles in een' suites met HR administratie, salarissen, talent management en planning. 

Categorie: Onderzoek
Geschreven door: HRTech Redactie

Gartner_HCM_Aug2018Dit is de nieuwe HCM Magic Quadrant van Gartner van augustus 2018. Er staan slechts 11 spelers op van wie er zes ook hier bij HRTech Review staan, omdat het wereldwijde spelers zijn die ook in Nederland actief zijn. Alleen Ultimate Software, Meta4, Talentia Software, Ramco Systems en Ceridian zijn niet specifiek in Nederland actief.

Van de spelers die wel in Nederland actief zijn komen Oracle en Workday als beste uit de bus met de meest complete visie en uitvoeringskracht. Ook SAP is in het leiders kwadrant te vinden. Infor, Kronos en ADP scoren op beide fronten iets minder. Per aanbieder zijn 3 sterke punten en 3 waarschuwingen terug te lezen, die afhankelijk van de situatie per organisatie relevant zijn.

Er zijn geen nieuwe spelers opgenomen en geen afgevallen. Wel krijgen Cornerstone OnDemand en Talentsoft een 'eervolle' vermelding omdat ze beiden hun Core HR functionaliteit hebben uitgebreid en nu in de markt uitrollen. Wellicht volgend jaar staan ze erbij.

Het rapport is onder andere via Workday te vinden.

Deel dit artikel
Dit artikel is 158 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)