Nieuws


19 juli 2018

Stem #HRTech bij de Computable Awards 2018


Computable is een van de grootste ICT kennisplatformen van Nederland en bij de genomineerde software leveranciers zitten heel wat #HRTech bedrijven, waaronder twee partners van HRTech Review, zijnde NMBRS en Cornerstone OnDemand. Bij de 389 aangemelde projecten voor de prijzen show zitten helaas geen HR projecten bij de genomineerden. Welke HRTech partijen meedingen naar de prijzen lees je hier.

Geschreven door: HRTech Redactie

Op dinsdag 30 oktober 2018 worden dé belangrijkste ICT-prijzen van Nederland voor de 13e keer toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De winnaars worden bepaald door een onafhankelijke jury en de lezers van Computable. Er zijn ondertussen al meer dan 40.000 stemmen.

Software leverancier van het jaar

In deze categorie is Cornerstone OnDemand de meest in het oog springende HRTech partij. De modules voor ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ worden vooral geroemd door de jury. Als wereldspeler bevind Cornerstone zich wel tussen geduchte ander wereldspelers in de software hoek zoals Mendix en MarkLogic. Anderzijds zitten er ook kleinere spelers in deze categorie zoals de BI tooling van Qlik, die door HR Analytics aanbieder PurpleHRm wordt ingezet, en partijen als Wolters Kluwer en Zerto. Een andere genomineerde is ‘Talend’ die anders dan de naam doet vermoeden niets met HRTech te maken heeft, het is een data integratie partij.

Nederlandse startup van het jaar

In deze categorie twee HRTech partijen. Homerun is een ATS oplossing die het anders aanpakt dan de traditionele partijen en vooral helpt om de juiste mensen te vinden via story telling en daarmee de cultuur match met de organisatie voorop stelt boven de hardere selectie criteria. Temper is een digitaal platform die in de horeca zelfstandigen en horeca bedrijven koppelt zonder tussenkomst van een uitzendbureau. Het hele proces van onboarding, contractering en uitbetaling is hierin geautomatiseerd zowel voor de opdrachtgever als de freelancer.

Detachering en Recruitment specialisten

In deze categorie voornamelijk dienstverlenende organisaties die IT gebruiken als middel, maar ook partijen die IT als core business hebben en die veel van jullie wel zullen kennen; YoungCapital en Wonderkind. De laatste zegt door middel van AI kunnen een veel betere match te kunnen maken tussen vacature en de juiste wervingskanalen en zijn ze vooral een HRTech aanbieder, meer dan een diensten specialist. Ook YoungCapital is van studentenuitzendbureau gegroeid tot HRTech bedrijf waar intelligente software de beste match voorspelt, naar eigen zeggen in 99 procent van alle situaties.

SAAS leveranciers

De definitie van deze categorie wordt niet helemaal helder uitgelegd en we vinden hier dan ook allerlei soorten partijen. Enerzijds echte ‘platform leveranciers’ zoals Microsoft en Salesforce, tot meer specifieke software leveranciers, zoals op HRTech gebied NMBRS en Workday. NMBRS wordt geroemd om de uitermate innovatieve manier van het benaderen van het oudste HRTech domein ‘salarissen’ met meer dan 150 product updates per jaar en machine learning om het salaris van een medewerker (geanonimiseerd) te kunnen benchmarken met andere NMBRS klanten. Waarom deze partijen in deze categorie staan en niet bij de Software leveranciers is dus niet helemaal duidelijk, maar belangrijk is dat hiermee toch 8 HRTech spelers genomineerd zijn.

Stemmen maar

Tot 7 oktober kun je via deze link je stem uitbrengen.

Deel dit artikel
Dit artikel is 72 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)